17 Mart 2011 Perşembe

patlıcan böreği nefis yemek tarifleri güzel yemek menüsü yeme tarifleri yemek hazırlama yemek çeşitleri tatlı tarifleri talılar pata tarifleripastal

Patlıcan Böreği Tarifi

Malzemeler

2 adet patlıcan
100 gr beyaz peynir
4-5 dal maydonoz
pulbiber
kızartmak için:
2 yumurta
5 yemek kaşığı un
sıvıyağ

Hazırlanışı

Patlıcanlar tamamen soyulup 1 parmak kalınlığında verevine kesilir. 1 parmak kalınlığında kesilen patlıcanlar birbirinden kopmayacak şekilde ikiye kesilir ve arasına beyaz peynir maydonoz ve pulbiberden oluşan harç sürülür.hazırlanan patlıcanlar önce una sonra yumurtaya bulanıp sıvıyağda kızartılır.servis tabağına alınıp süslenir.afiyet olsun…

16 Mart 2011 Çarşamba

Mercimek Köftesi tarifiyemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli

Malzemeler

1 bardak kirmizi mercimek
1/2 bardak ince köftelik bulgur
1 bas sogan
1 demet maydanoz
3 kasik margarin
1 demet taze sogan
2 kasik salça
Yeteri kadar tuz
2 çay kasigi dolusu kimyon

Yapilisi

Mercimekler yikanir, ayiklanir ve iyice yumusayincaya kadar haslanir. Suyunu çekince bulgur içine atilir ve yarim saat kadar tencerenin kapagi kapali olarak bekletilir. Yarim saat sonra içine ince dogranip margarinde hafifçe öldürülmüs sogan, ince kiyilmis maydanoz, ince kiyilmis sogan ve diger malzeme ilave edilir. Tahta bir kasikla iyice karistirilir iyice soguduktan sonra yumurta büyüklügünde parçalar koparilir bir parmak kalinliginda ince uzun köfteler sekline getirilir

Bulgur Pilavi tarifiyemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli yem

Bulgur Pilavi tarifi
Malzemeler

2 bardak bulgur
2 bas sogan
4 çorba kasigi margarin
250 gr kusbasi et
2 domates
4 bardak su
2 dolmalik biber (veya yesilbiber)
tuz, kirmizi biber, karabiber

Yapilisi


Pilavlik bulguru ayiklayip yikadiktan sonra suyu iyice akana kadar süzün. Bir yandan da margarini eritip, soganlari pembelestirin.
Içine findik büyüklügünde kestirdiginiz kusbasi eti katilin, kavurun. Suyunu çekirice, rende domatesi, kiyilmis yesil biberi ekleyip ; biraz karistirip, suyunu koyun.Koydugunuz su yaklasik dört bardak seviyesine inene kadar etleri pisirin. Daha sonra bulguru katin, harlii ateste bir iki karistirip, orta ateste pismeye birakin. Sissinler, tane tane olsunlar. Suyunu çekince, atesin altini kapatip demlenmeye birakin.


14 Mart 2011 Pazartesi

Kaysı reçeli tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli yem

KAYSI REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

3 su bardagi su
1.5 kg toz seker
650 gr kuru kayisi
2 çorba kasigi limon suyu

Yapilisi

Kuru kayisilari oniki su bardagi ilik suyla islatin ve sismeleri için bir gün suda bekletin. Diger bir tencereye üç su bardagi su ile toz seker koyun ve orta atese yerlestirin. Karistirarak sekeri eritin ve kaynamaya birakin. Surup koyulasmaya basladiginda, kayisilarin suyunu süzüp tencerenin içine atin ve surup tekrar koyu kivamini buluncaya dek kaynatin. Reçel kivamini buldugunda, iki çorba kasigi limon suyunu katip, biraz karistirin. Bir tasim kaynattiktan sonra tencereyi atesten alip, sogumaya birakin. Sonra kuru cam kavanozlara bosaltin, sogudugunda kavanozlarin kapaklarini kapatip, serin bir yerde muhafaza edin.


Peyir helvası tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli y

Peynir Helvasi tarifi




Malzemeler

250 gr TEREYAGI
500 gr TUZSUZ DIL PEYNIRI
400 gr UN
100 gr IRMIK
750 gr TOZ SEKER

Yapilisi

- Yagin 1/3 ünü tavada eritip, peyniri rendeleyip karistiriniz.
- Sonra irmigi ve unu azar azar ekleyerek en sonra da sekeri koyup pembelesinceye kadar devamli karistiriniz.
- Kenarli bir kabi yaglayip içine bu karisimi koyunuz ve baktava dilimi kesip 20 dakika kadar firinlayiniz

sakızlı muhallebi tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzel

sakızlı muhallebi tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli yemek en güzel yemek tarifleri seckin yemekler

Sakizli Muhallebi Tarifi
Malzemeler


1 kg süt
2 kahve fincani toz seker
2 kahve fincani un
1 adet yumurta
1 yemek kasigi tereyag
1 paket damla sakizi

Yapilisi:

Bütün malzeme çukur bir tencereye konulup, tahta bir kasikla çok agir ateste süt kaynayana kadar karistirilir. Kaynadiktan 5 dakika sonra cam bir kaseye alinir ve soguyana dek mikserle çirpilir ve sogumaya birakilir

13 Mart 2011 Pazar

tatllıses vurulma ani vuruldu uzun namlulu silahla yoğun bakımda ibrahim tatlıses silahlı haberleri İbrahim Tatlıses silahlı saldırı sonucu hastaneye

tatllıses vurulma ani vuruldu uzun namlulu silahla yoğun bakımda ibrahim tatlıses silahlı haberleri İbrahim Tatlıses silahlı saldırı sonucu hastaneye kaldırıldı.

İbrahim Tatlıses Şişli'de Vuruldu - İbrahim Tatlıses Yaralandı -SON DAKİKA (İnternet)


İbrahim Tatlıses Şişli'de Vuruldu - İbrahim Tatlıses Yaralandı -SON DAKİKA (İnternet)

Sanatçı İbrahim Tatlıses, Beyaz TV'de yapmış olduğu 'İbo Show' programının çıkışında kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahla saldırıya uğradı.İbrahim Tatlıses Acı Badem Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Sanatçı İbrahim Tatlıses‘in Şişli/Maslak'ta bulunan Efendi Stüdyosu'nun çıkışı esnasında Mercedes marka otomobilinin içinde silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Tatlıses‘in bir araçtan uzun namlulu silahla ateş edilmesi sonucu başından yaralandığı bildirildi.

Özel Levent Hastanesi‘ne kaldırılan ünlü sanatçı daha sonra Maslak Acıbadem Hastanesi‘ne sevk edildi.

İbrahim Tatlıses kaldırıldığı hastanede yapılan tedavi sonrası yoğun bakıma alındığı bildirildi. Hastaneden henüz bir resmi açıklama yok.

ASİSTANI DA VURULDU

İbrahim Tatlıses'in asistanı Buket Çakıcı'nın da silahlı saldırı da omuzundan yaralandığı, aynı hastanede tedavi gören Çakıcı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Maslak Acıbadem Hastanesi'nde ameliyat edilen İbrahim Tatlıses'in yoğun bakıma alındığı ve şuurunun açık olduğu öğrenildi.

UZUN NAMLULU SİLAHLARA AİT BOŞ KOVANLAR BULUNDU


Tatlıses'in saldırıya uğradığı Büyükdere Caddesi üzerindeki Nurol Plaza önünde çok sayıda uzun namlulu silahlara ait boş kovan bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

İbrahim tatllı ses vurulma ani vuruldu uzun namlulu silahla yoğun bakımda ibrahim tatlıses silahlı haberleri İbrahim Tatlıses silahlı saldırı sonucu

İbrahim tatllı ses vurulma ani vuruldu uzun namlulu silahla yoğun bakımda ibrahim tatlıses silahlı haberleri İbrahim Tatlıses silahlı saldırı sonucu hastaneye kaldırıldı.

Tatlıses'i uzun namlulu silahla vurdular

Türkücü İbrahim Tatlıses, dün gece Şişli'de silahlı saldırıya uğradı. Uzun namlulu silahla açılan ateşte başından ağır yaralanan sanatçı, yoğun bakıma alındı

Levent ALBAYRAK-Ömer KARAHAN
Sanatçı İbrahim Tatlıses, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.
Maslak'taki bir stüdyodaki çekimden dün gece yarısı yanında asistanı Buket Çakıcı ile çıkan İbrahim Tatlıses, aracına doğru yürürken siyah renkli plakası alınamayan bir araçtan açılan silahla yaralandı. İçinde 3-4 kişi olduğu belirtilen araçtan, uzun namlulu silahla açılan ateş sonucu başından vurulan Tatlıses, kanlar içinde yere yığıldı.

AMELİYATA ALINDI
Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Tatlıses, hemen ameliyat edildi. 45 dakika süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı.Sanatçının durumunun ağır olduğu belirtildi.
Asistanı Çakıcı da saldırıda omuzundan yaralandı.

HASTANEYE KOŞTULAR
Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, olaydan sonra kaçan saldırganların yakalanması için İstanbul genelinde geniş çaplı operasyona başlarken MOBESE ve bölgedeki güvenlik kameraları görüntüleri inceleniyor.
Tatlıses'in saldırıya uğradığı haberi sonrası eski eşi Derya Tuna, oğlu İdo, Mehmet Ali Erbil ve Hüsnü Şenlendirici hastaneye gelerek bilgi almaya çalıştı.

12 Mart 2011 Cumartesi

ezo gelin çorbası tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzel

EZO GELİN ÇORBASI TARİFİ


Malzemeler

1 çay fincani kirmizi mercimek
1 çay fincani ince bulgur
1 adet orta boy sogan
2 çorba kasigi margarin
2 çorba kasigi domates salçasi
2 çay kasigi kirmizi biber
Yarim çay kasigi aci biber yada biber salçasi
2 çay kasigi nane
Biraz tuz
6-7 bardak su

Yapilisi

Tencereye yag ve küçük küçük dogranmis soganlari koyup, hafifçe pembelestirin. Su, yikanmis mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumusayincaya kadar pisirin. Atesten alip aci kirmizi biber, nane serptikten sonra servis yapin.

irmik helvası tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli ye


İRMİK HELVASİ TARİFİ
Malzemeler

2 Su bardagi Irmik
2 Çorba kasigi çam fistigi
150 gr tereyagi
500 gr süt
250 gr toz seker

Yapilisi

Kalin dipli bir tavada yagi eritin,irmik ve fistigi ekleyin.
Pembelesinceye kadar kavurun.
Baska bir kapta sütü kaynatin,sekeri ekleyin.
Hazirladiginiz sicak sütü kavurmus oldugunuz irmigin içine ilave edip on dakika pisirin.
Yirmi dakika dinlendirip sicak olarak servis yapin.

Dilerseniz portakal kabugu rendeside ilave edebilirsiniz.(farkli bir lezzet yakalamak istiyorsaniz) Çok güzel oluyor.

NOT: Hemen hemen her yörede dini bayram ve özel günlerde yapilir.

ağlayan kek fırın da tavuk tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekl

AĞLAYAN KEK TARİFİMALZEMELER

4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.

fırın da tavuk tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli y

FIRINDA TAVUK
MALZEMELER
8 parça
a tavuk eti
1 adet soğan
üç-dört diş sarmısak
3 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sirke
sıvı yağ
kekik
3 adet defne yaprağı
kırmızı pul biber
ketçap

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Sekiz parça tavuk payreks bir kaba dizin. Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın. Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin

açma tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemek tavukl

Açma Tarifi

MALZEMELER

1 bardak ılık su
1 paket yaş maya
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
un, yumurta

HAZIRLANIŞI

1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin.Bir kaba 1 bardak sütü, sıvıyağı, 3 çorba kaşığı şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyun. Bir miktar un ilave edin. Hamur haline getirin.Yapılan hamuru 1 saat bekletin sonra maya ile bir süre daha yoğurun ve yuvarlak şekil verin.Tepsiye yuvarlak şekilde koyulduktan sonra yumurta sarısı sürün.

11 Mart 2011 Cuma

Gülen poğaça tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyeme

Gülen Poğaça Tarifi


Malzemeler

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı peynir(kaşar veya beyaz peynir)
1 yumurta,1 tatlı kaşığı şeker,1/2 tatlı kaşığı tuz, yarım paket ınstant kuru hamur mayası(dr oether), alabildiği kadar un(6-7 çay bardağı)

Üzeri için: bir kâse çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin,1 domates,1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta, peynir, tuz,şeker, yarım paket kuru maya, ılık süt koyup çırpma teli ile çırpın. Elediğiniz unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Cevizden büyük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Yağlanmış fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde sıralayın, yumurta sarısına bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyup karıştırın hamurların üzerine sürün. Resimdeki gibi zeytinlerden göz, domates dilimlerinden ağız yapın. ılık bir yerde veya güneş alan yerde yarım saat mayalanması için bekletin..Hamurlar mayalandığında önceden ısıtılmış fırında pişirin..sık sık kontrol edin ince olduğu için çabuk pişiyor..


ravani tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler

ravani tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler güzel yemekler


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemelerimizi sırası ile çırpıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dkk kadar pişiriyoruz. Kekimiz soğuk, şerbetimiz ılık iken üzerine şerbetimizi döküyoruz. Bu fotodaki revaniyi ben 2 ölçüden yaptım büyük borcama. O yüzden ziyadesiyle kabarık :)) Üzeri de hindistan cevizi ile süsleyip servis edilebilir (klasik revani sunumudur :) Ama evde yoktu benimki de sade görünümlü oldu.
Afiyet olsun herkese inşallah.

yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler güzel yemekler

Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler

Keki için:
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
Kreması için:
3su bardağı süt
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı margarin
yarım paket vanilya
üzeri için hazırladığımız krem şantiden 2 kaşık

Üzeri için:
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt

Keki ıslatmak için;
1 bardak su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı

Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz 170C de pişiriyoruz soğuduktan sonra ortadan 2 yada 3 parçaya bölüyoruz ilk katı bir tepsiye koyup hazırladığımız nescafeyle ıslatıyoruz ve arasına kremayı sürüyoruz(ben kremşanti torbasıyla sıkıyorum kremayı daha eşit oluyo ve kek ezilmiyo) diğer katıda koyup ıslatıyoruz her tarafına kremşanti sürüyoruz sonra kremşanti torbasının yıldız şekilli yada herhangi bi ucuyla resimdeki gibi süslüyoruz en sonundada eritilmiş bitter çikolatayla istediğimiz yazıyı şekli yapıyoruz..
Afiyet olsun.

Kremanın yapımı:
Sütü, şekeri ve unu bir tencerede çırparak kaynayana kadar pişiriyoruz.soğuyan kremaya üzeri için hazırladığımız kremşantiden iki yemek kaşığı koyup mikserle yaklaşık 5dakika çırpıyoruz, kaynayana kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra margarini ve vanilyayı ekliyoruz


yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler güzel yemekler

Elmalı Tart

Malzemeler

İç harcı

3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Hamuru;
125 gram oda ısısında margarin
1 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üstü için;

pudra şekeri

Hazırlanışı

Elmaları rendeleyip tozşekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz.Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.


10 Mart 2011 Perşembe

yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler güzel yemekler




Malzemeler:

3 orta boy patates
Yarım kutu pastörize krema
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kaşar Peyniri Rendesi

Hazırlanışı:

Patatesleri soyup halka halka kesin. Derin bir kasede tuz,pulbiber ve karabiberle harmanlayın. Yağlanmış (tercihen teflon) fırın tepsisine patatesler birbirinin üzerine gelecek şekilde dizin. Yarım kutu kremayı patateslerin üzerine gezdirin. 180 derecede 30-40 dk arasında pişirin. Kızarınca üzerine kaşar peyniri rendesi serpin tekrar fırına verin ve eriyince çıkartın. Afiyet olsun.


yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler güzel yemeklere



Gül Tatlısı



Malzemeler:

1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

Şerbeti için:

5 Su bardağı su
4.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu

Hazırlanışı:

1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
5. Çay bardağı ile kesilir.
6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
7. rulo şeklinde sarılır.
8. ikiye kesilir.
9. tepsiye dizilir.
10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır.

yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler güzel yemeklere



Pudingli Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

100 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 paket kakaolu puding(arzuya göre)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
yeteri kadar un

Hazırlanışı:

Margarin, sıvı yağ, yumurtayı derin bir kapta iyice karıştırıp daha sonra pudingi ve kabartma tozunu ekliyoruz karıştırdıktan sonra yeteri kadar unuda ilave edip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verdikten sonra hafif yağlı tepsiye diziyoruz önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pastaların üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 20 dak. pişiriyoruz.

NOT:hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak.





9 Mart 2011 Çarşamba

ev pizasi yemekler yemek çeşitleri tatlılar tatlı tarifleri et yemek çeşitleri et yemekleri tarifi pasta pasta tarifleri sebzeli yemekler tavuklu yeme



Malzemeler

4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
50 gram margarin veya tereyağ

Üst malzemeler:
Yarım kangaldan biraz fazla sucuk
300 gram kaşar peyniri
6 tane domates
2 kırmızı, 1 sivri ve 1 çarliston biber
10 tane kornişon turşu
10 tane kadar biberli yeşil zeytin
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıvı yağ
tuz ve kekik

Hazırlanışı

Ilık suda maya ve şekeri karıştırın maya kabarsın.Unu ve tuzu ilave edin,yoğurun.20 dakika mayalansın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin.Biberlerin tohumlarını temizleyin ve kalan tüm malzemeleri küp küp kesip hazırlayın.
Hamurun içine oda ısısındaki margarini ilave edin.Yoğurun.Fırın tepsisini yağlayın hamuru ya elle bastırıp yayın yada merdaneyle açıp tepsiye yerleştirin.Salçayı yarım bardak yağla macun kıvamına getirin.İçine kekiği koyun.Hamurun üstün iyice yayın.Salçanın üstüne sırayla az bir kaşar (malzeme yapışsın diye),domates,biber,zeytin, kornişon ve sucuk yayın.Domatesin üstüne tuz serpin.200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.Domates ve biberler pişince kalan kaşarı her tarafına iyice serpin.Tekrar fırına verin ve kaşarlar eriyene kadar fırında bırakın.Sonra sıcak olarak servis yapın.


NOT;Ben bu malzemeyi tercih ettim siz salam,sucuk,sosis veya mantar da yapabilirsiniz malzemeyi daha azda kullanabilirsiniz.Ben bol malzemeli seviyorum.Sadece domates salçasını azaltmayın salça ve kekik pizzanın olmazsa olmazıdır.



tatlılar zeytin yağlı dolma yemek çeşitleri yemek tarifleri tatlı tarifleri talılar pasata pasta çeşitleri kurabiye çeşitleri etli yemek çeşitleri seb


Malzemeler

100 g margarin
150 g pudra şekeri (kendiniz çekerseniz daha güzel)
100 g irmik (İNCE)
100 ml sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (bourbon daha güzel)
2 yumurta (orta boy)
bir çimdik tuz
Alabildigince un kulak memesi kıvamına gelmeli.
dekor icin badem ya da fındık

ŞURUBU ICIN

1,5 kg toz şeker
1 litre su
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Önce şurubunu hazırlamak gerekir, su, şeker kaynadıktan sonra limonu ekleyin toplam 10 dakika yüksek ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun (3 dk)ve hamur biraz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlayarak aralıklı tepsiye dizilir ,üzerine badem ya da fındık bastırılır .
Önceden ısıtılmış 150 derece fırına sürülür üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişer .
(Tam kızarmış seviyorsanız üzerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz)
Fırından çıkarır çıkarmaz SOĞUK şerbet üzerine gezdirilir . Soğuyup şerbetini çektikten sonra AFİYETLE yiyebilirsin.



zeytin yağlı dolma yemek çeşitleri yemek tarifleri tatlı tarifleri talılar pasata pasta çeşitleri kurabiye çeşitleri etli yemek çeşitleri sebzeli yeme



Malzemeler

12 Adet dolmalık biber
20-30adet taze asma yaprak
300 gr pirinç
300 gr soyulmuş soğan(robottan geçirmeyin )
2adet traşlanmış,rendelenmiş havuç
1/2 çaybardağı dolma fıstğı,dolma üzümü,limon suyu
3/4 su bardağı zeytin yağı
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı silme dolma baharı
Yarım demet kıyılmış,taze nane
Sıcak su

Hazırlanışı

Zeytin yağlı içi hep ölçülü hazırlamak istemişimdir.İlk kez denedim ,ölçtüm denemek isteyenler için bu tarif:)

Z.yağını bir tenceye alalım,hafif kızdığı anda ince çintilmiş soğanı 2dk kavuralım,artından yıkanmış süzülmüş pirinci ekleyelim,malzeme kavrulurken önce havucu,ardından fıstık ve üzümü ekleyelim.Kavurmaya devam edelim.Tuz ve dolma baharını ilave edelim.1 bardaksıcak su ve limon suyunu ekleyerek,kavurmaya edelim tencere kapağı açık.

Suyu çekilce içimizi bir kaba alıp enson ince kıyılmış naneyi
ekleyelim.Soğutalım..

Hazırladığımız 12adet dolmalık biber dolduralım,ağzına kapak olarak doğranmış,kabuğu soyulmamış domates kapatalım,asma yapraklarını saralım.

Tenceremize yerleştirdiğimiz dolmaları yerleştirip,2 bardak sıcak su ile yaklaşık 20-25 dk pişirelim.

Not:Havuç doğal şekerdir,Zeytinyağlı bu yemeğinize hem renk hemde lezzet verecektir.Bu tarife ayrıca şeker eklemeniz gerekmeyecek



8 Mart 2011 Salı

Poğaça tarifi


Malzemeler 

1 yumurta
1 paket margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı

İçi için:
Peynir


Hazırlanışı

Yumurta ve margarini tuzu ekleyip karıştırıyoruz ayrı bir kapta 1 su bardağı sütü ılıtıp mayayla karıştırıyoruz şekeri katıyoruz daha sonra unu ve bütün malzemeleri karıştırıp hamurumuzu yoğuruyoruz. İçine peynir koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sürüyoruz çatalla da çizikleri veriyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun..

Mantı Tarifi


Malzemeler

500 gr un
1 adet yumurta
250 gr kıyma
1 adet büyük soğan
400 gr yoğurt
1-2 diş sarımsak
tuz,karabiber
Arzuya göre tereyağı
Arzuya göre domates püres
i

Hazırlanışı

500 gr unu hamur tahtasına koyunuz.
içerisine 1 yumurta, tuz koyup, su ilavesiyle yumuşak bir hamur(ele yapışmayacak şekilde)yapıp iyice özleştiriniz.
Hamuru açabileceğiniz büyüklüğe göre bezelere ayırınız ve herbirini uğra yardımı ile 2-3 mm.incelikle açınız.
Açılan hamurları 3-4 cm. karelere kesiniz.
Karelerin tam ortasına kıyma içini koyup,dört ucunu üstte birleştirip yapıştırınız.
Bu yapılmış olan mantıları uğra serpilmiş bir tepsiye muntazam olarak diziniz.
Büyük bir tencereye mantıların rahat karışıp kaynayabileceği göz kararı su koyun içerisine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz koyup kaynayınca mantıları içine teker teker salınız.
pişince üzerine biraz soğuk su koyup süzünüz ve rahat karışabileceği kaba alınız.
Üzerine: yoğurdu koyu bir kıvamda dövülmüş sarımsak ile eziniz.Mantının üzerine döküp karıştırınız.
Tereyağını tortusu olusşana kadar kızartıp üzerine dökünüz.


İÇİNİN HAZIRLANMASI

Kıymanın içerisine soğanı incecik doğrayın; tuz karabiber koyarak karıştırın.
Afiyet olsun…

Mayalı Börek tarifi

Malzemeler

1 çorba kasigi bira mayasi
1/2 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
250 gr margarin
1 su bardagi su
seker
tuz
 

Yapilisi
 
Maya, yogurt, sivi yag, tuz, su ve sekeri kabin aldigi kadar un ile karistirin, yogurup hamur haline getirin. Hamuru 4 esit parçaya bölün, her parçayi çok ince açin. 250 gr margarini dörde bölüp eritin ve açtiginiz hamurlarin üzerine sürün. Hamurlari rulo halinde yuvarlayin, her parçayi ona bölüp, üstlerinden elinizle bastirarak yassilastirin ve içlerine arzu ettiginiz iç malzemesini koyup kapatin. Yumurta sarisi ve çörek otu ilave edip, pisirin.

7 Mart 2011 Pazartesi

Havuçlu Kek tarifi


Malzemeler:

3 adet yumurta
2 su bardagi un
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi ceviz
1 su bardagi rendelenmis havuç
1 adet rendelenmis elma
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tarçin

Yapilisi:

 
Yumurta, yag ve sekeri iyice çirpin. Sonra sira ile un, havuç, elma, tarçin, ceviz, kabartma tozu ve vanilya ekleyin.
150-175 derecede 45 dakika pisirin.

Ayva Reçeli tarifi


 Malzemeler:

1.5 kg ayva
5 su bardagi su
1.5 kg toz seker
2 çorba kasigi limon suyu

Yapilisi:

 
Ayvalarin kabuklarini soyup, kalin delikli bir rendeyle çekirdek yataklari bozulmayacak sekilde rendeleyin. Ayvalari suya koyup, 5 -6 dakika kadar haslayin. Sonra toz sekeri katin ve karistirarak eritin. Seker eridikten sonra, orta ateste koyulasincaya dek kaynatin .Reçel kivamini buldugunda, iki çorba kasigi limon suyunu katip, biraz karistirin. Bir tasim kaynatildiktan sonra tencereyi atesten alip, sogumaya birakin. Sonra kuru cam kavanozlara bosaltin, sogudugunda kavanozlarin kapaklarini kapatip, serin bir yerde muhafaza edin.

Cevizli revani tarifi


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi seker
1 su bardagi ceviz
1 çay kasigi karbonat
2 su bardagi irmik
1 su bardagi un

SERBET IÇIN:


4 su bardagi seker
4 su bardagi su
1/2 adet limonun suyu

Yapilisi:

 
Önce yag, yumurta, seker, süt çirpilir. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarli bir payreks kapta çok basarili oluyor. 170� de 45 dakika pisirin. Serbetini 20 dakika kadar kaynatin ve içine limon suyu ekleyin. Sogumaya birakin. Sicak revaninin üzerine dökün. Revani sicak, serbet soguk olacak.

İrmik Helvası Tarifi




 
Mazemeler
 
2 Su bardagi Irmik
2 Çorba kasigi çam fistigi
150 gr tereyagi
500 gr süt
250 gr toz seker

Yapilişi
 
Kalin dipli bir tavada yagi eritin,irmik ve fistigi ekleyin.
Pembelesinceye kadar kavurun.
Baska bir kapta sütü kaynatin,sekeri ekleyin.
Hazirladiginiz sicak sütü kavurmus oldugunuz irmigin içine ilave edip on dakika pisirin.
Yirmi dakika dinlendirip sicak olarak servis yapin.

Dilerseniz portakal kabugu rendeside ilave edebilirsiniz.(farkli bir lezzet yakalamak istiyorsaniz) Çok güzel oluyor.

NOT: Hemen hemen her yörede dini bayram ve özel günlerde yapilir 

İnegöl köfte tarifi

Malzemeler
 
1 kg yagsiz kiyma,
150 gr. böbrek yagi,
Iki bas sogan,
Iki çay kasigi karbonat,
Iki yemek kasigi süt tozu,
1 yumurta sarisi 


Yapilisi
 
Kiyma ve böbrek yagi yogurulacak ve kiyma makinesinde cekilecek. Iki bas sogan rendelenecek iki çay kasigi karbonat ve iki yemek kasigi süt tozu 1 yumurta sarisi da kiymali karisima eklenerek iyice karistirilarak yogurulucak ve tekrar kiyma makinesinden geçirilecek. Bu karisim bir gün dinlendirilecek. Daha sonra istege bagli olarak sekil verip ister izgarada ister firinda pisirilecek.

6 Mart 2011 Pazar

Yalanci tavuk gögsü tarifi

Malzemeler
 
1/2 paket katiyag
1 su bardagi un
1,5 su bardagi seker
1 kg süt
1 paket vanilya

Yapilisi

 
Un yagla pembelesene kadar kavrulur. Üzerine seker, un, vanilya ilave ederek koyulasana kadar karistirilir. Ocaktan aldiktan

Kakaolu Islak Kurabiye


MALZEMELER

1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
şerbeti içi:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı soğuk su

HAZIRLANIŞI
 
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır sıcak fırından çıktıktan sonra soğuk şerbete batırılıp çıkarılır üstüne hindistan cevizi serpilir.





Aşure Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
1/2 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 - 15 su bardağı Su

Süsleme için:


1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri


HAZIRLANIŞI 


Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.

Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.

Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.

Ali Nazik Tarifi

MALZEMELER
 
200 gr yarım yağlı kıyma
2 adet patlıcan
250 gr süzme yoğurt
1 adet yeşilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbibe
r

HAZIRLANIŞI

 
Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin.

5 Mart 2011 Cumartesi

Ekşili Köfte



MALZEMELER

1 buçuk kg kemikli kuzu budu
1 su bardağı barbunya fasulye
250 gr ince bulgur
1 su bardağı nohut
2 adet domates
2 baş soğan
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
4 dal ekşi sumak
250 gr yağsız kıyma
1/2 demet maydanoz , kıyılmış
kırmızı biber
kuru nane
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Eti, bir baş soğanla kavrulup ağır ateşte pişirin. Diğer yanda akşamdan ıslattığınız barbunya fasulye ve nohutu da ayn ayn pişirin. Dört dal ekşi sumağı yıkayıp bir kaseye koyun ve üzerine sıcak su ilave edip, bir saat kadar bekletin. Sumak yerine limon da kullanabilirsiniz. Bu arada yağsız kıyma, bir soğanın rendesi, bulgur, iki yumurta, tuz, karabiber, kırmızı biber,maydanoz ve nane koyup, azar azar su ilave ederek iyice yoğrun. Bulgurlar da biraz yumuşadığında 2çorba kaşığı un ilave edip, yoğurun . Elinizi ıslatıp, bu hamurdan azar azar koparıp, fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
Haşlanmış et, nohut ve fasulyeyi büyükçe bir tencereye suları ile birlikte koyup, kaynatın. Hazırladığınız köfteleri içine atın, köfteler piştiğinde ıslattığınız sumağın suyu süzüp, ilave edin. İki çorba kaşığı tereyağında kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız 2 domatesi pişirin, yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak servis yapın.

Patlıcan Yemeği

MALZEMELER


3 adet orta boy yuvarlak patlıcan
3-4 adet soğan (isteğe göre arttırılabilir)
salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Toz biber
tuz
sarımsak
fesleğen
yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI


Patlıcanları çizgili soyun ve hazırlanılan bol tuz ve limon yada sirkeli suya bırakın.
Sirke yada patlıcanların erimemesini ve kararmamasını sağlayın. Soyulan patlıcanları yarım halka şeklinde çok kalın olmayacak şekilde doğrayın ve suya bırakın.
Tencere içine halka şeklinde domates ve soğanları doğrayıp yerleştirin. Üzerine patlıcanları dizin. Bir kap içinde salça, toz biber ve biraz tuzu suyla karıştırıp üzerine boca edin. Yağı döküp orta hararetli ocakta pişirin ve söndürdükten sonra ezilen sarmısak ve fesleğen içine bırakın. Servis yapın.

Profiterol tarifi

Malzemeler


2.5 çay bardagi su
50 gr margarin
1.5 subardagi un
2 yemek kasigi misir nisastasi
4 yumurta
1 çay kasigi kabartma tozu
2 tatli kasigi seker

Krema Malzemesi :

3 yemek kasigi un
7 yemek kasigi seker
yarim litre süt
1 yumurta sarisi
50 gr margarin
1 paket vanilya


Çikolata Sosu Malzemesi :

2 bardak su
2 yemek kasigi bugday nisastasi
2 yemek kasigi kako
1 fincan seker
2-3- adet yaprak çikolata (sos istenilen kivama göre daha fazla veya daha az su konulabilir)

Yapilisi

 
Hamur :


Su seker ve margarini kaynatin ve içine un ve nisastayi koyun 1 dakika kadar hepsi pisirilir. Hamuru iyice soguduktan sonra yumurtalar teker teker kirilir ve IYICENE karistirilir ve yedirilir. Sonra kabartma tozu eklenir. Bir kasik yardimi ile ceviz büyüklügünde parçalar yaglanmis tepsiye dizilir. (kabaracagini unutmadan aralikli dizin)
Önceden isitilmis 150 derecelik firinda 20 dakika pisirin
Hamurlar pistikten sonra ikiye kesip içine kremayi koyun sonra bir tabaga dizip sosunu dökün

Krema :


Un seker ve yumurta sarisi karistirilir süt ilave edilerek krema yapilir ev en son yag ve vanilya konur.Soguduktan sonra hamurlara konur

Sos :

Nisasta kakao ve seker karistirilir sonra su ilave edilerel kivami alincaya kadar kaynatilir, atesten aldikta sonra findik büyüklügünde yag içine konur, ve hazirlanan toplarin üstüne dökülür

Sambali tatlisi tarifi

Malzemeler

1 kg. irmik
1/2 kg. seker
2 bardak su
vanilya
Surup için malzeme:
1 kg. seker yarim limon
1 litre su

Yapilisi

 
Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karistirin, yaglanmis tepsiye dökün (üzerine fistik dösenebilir) firinda pisirin. Diger tarafta kaynattiginiz surubu soguk , sambali sicak olarak üstüne dökerek servise verin.

Çikolatali kurabiye tarifi

Malzemeler


6 kisilik
3 çay bardagi un
1/2 çay bardagi kakao
1 çay kasigi vanilya
3,5 kahve fincani margarin
1,5 çay bardagi pudra sekeri
3 adet yumurta sarisi
1 su bardagi erimis çikolata
süs için:
krem santi ve gida boyalari

Yapilisi

 
Kakao, un ve pudra sekerini karistirin. Ortasini havuz gibi açin ve margarin ile yumurta sarilarini ekleyerek yogurun. Hamuru yagli kagida sararak yaklasik 1 saat kadar dinlendirin. Sonra hamuru 1 cm kalinliginda açin ve kaliplarla kesin. Yaglanmis tepsiye dizin. 180 dereceli firinda yaklasik 15 dakika pisirin. Pismis kurabiyeleri erimis çikolataya batirin, sogumaya birakin. Üzerlerini gida boyalari ile renklendirilen krem santi ile süsleyin.

4 Mart 2011 Cuma

Sütlaç tarifi

Malzemeler

1/4 kahve fincani pirinç unu
1/4 kahve fincani nisasta
1 kahve fincani pirinç
1 su bardagi seker
8 bardak süt
2.5 bardak su
1 gr damla sakizi
1 kahve kasigi tuz
1 çay kasigi vanilya

Yapilisi

 
Pirinci ayiklayip, yikadiktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumusayana dek pisirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüs çam sakizini ocakta kaynatip içine pirinci ilave edin. Priç ununu ve nisastayi kalan sütle ezin. Elde ettiginiz harci tahta kasikla hizli hizli karistirarak süte katip, on dakika kaynatin. Sekerini ekleyin. Karistirip, koyulasana dek pisirdikten sonra sütlaci isiya dayanikli kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kizarana dek pisirin.

Peynir Helvasi tarifi




Malzemeler

250 gr TEREYAGI
500 gr TUZSUZ DIL PEYNIRI
400 gr UN
100 gr IRMIK
750 gr TOZ SEKER

Yapilisi

- Yagin 1/3 ünü tavada eritip, peyniri rendeleyip karistiriniz.
- Sonra irmigi ve unu azar azar ekleyerek en sonra da sekeri koyup pembelesinceye kadar devamli karistiriniz.
- Kenarli bir kabi yaglayip içine bu karisimi koyunuz ve baktava dilimi kesip 20 dakika kadar firinlayiniz.

Bisküvili Lokum

Malzemeler

1 lt süt
5 yemek kaşığı şeker
2 çay bardağı un
75 gr margarin
1 pkt şekerli vanilin
1 pkt petibör sade/kakaolu bisküvi
1 pkt krem şanti

Hazırlanışı

Öncelikle bisküvileri robottan geçiriyoruz. Ben irili ufaklı olcak ölçüde yapıyorum. iyice un gibi yapmıyorum. Sonra tepsiye yayıyoruz bisküvilerimizi. (melamin çay tepsisi kullanıyorum ben:)
Sonra süt,şeker,un ve margarinimizle muhallebimizi pişirip en son şekerli vanilin de ilave edip ocaktan alıyoruz. 10 dkk kadar ılımasını bekleyip direk bisküvilerin üstüne döküyoruz muhallebiyi. Muhallebiyi çok bekletip de soğutmanıza gerek yok. Tepsiye döktükten sonra iyice donunca 1 pkt krem şantimizi üzerine sürüyoruz.
Buzdolabında biraz beklettikten sonra şeritler halinde dilimleyip 2′ye katlayıp servis ediyoruz. İsterseniz arasına muz dilimleri koyup da servis edebilirsiniz. Kardeşimin isteği üzerine biz kakao ekelemiştik arasına :)
Ayrıca krem şantiyi de kakaolu/sade/orman meyveli/çilekli olarak tercih edebilirsiniz. Benim tercihim sade olmuştu.
Afiyetler olsun…

Mikrodalga Fırıda Pratik Islak Kek

Malzemeler

Keki için;
3 adet yumurta
1-1.5 su bardağı şeker (isteğe bağlı)
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Sosu için;
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı

Öncelikle 1 bardak süt, 2 kaşık şeker ve 2 kaşık kakaoyu bir kaba koyup 1-2 dk.ocakta şeker eriyinceye kadar ısıtın ve bekletin.(ben sosunda çiğ yumurta sevmediğim için sosunu ayrı yapıyorum).
Keki için yumurtaları ve şekeri mikserin hızlı ayarında beyazlaşıncaya kadar çırpın. Daha sonra yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kapta eledikten sonra sıvı karışıma ilave ederek düşük ayarda biraz daha çırpın. Mikrodalga fırına sığacak bir kabı yağlayıp (kenarlarının biraz yüksek olmasını tavsiye ederim) içine karışımı boşaltın. Mikrodalgayı en yuksek ayarda 7 dk.ya ayarlayın. Süre dolduktan sonra kontrol edip pişmediyse 1 dk.daha pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne hazırladığımız sosu döküp dilimleyin. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Şehriye Salatası

Malzemeler

2 su bardağı arpa şehriye
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 limon
1-2 tane havuç
Nane, maydanoz
Dereotu
1-2 dal taze soğan
Domates
Salatalık

Hazırlanışı

3 çorba kaşığı sıvı yağ ile arpa şehriyeleri kavurun. Şehriye kavrulunca üzerine 2,5 su bardağı su ilave edin, suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Şehriyeler suyunu çekip pişince yarım su bardağı soğuk su ilave ederek 15 dakika dinlendirin.
Geniş bir kaba demlediğiniz pilavı boşaltın, üzerine rendelediğiniz havucu ve ince kıydığınız yeşillikleri, limon suyunu, ttay usta oktaya usta oktayusta sebzeli yemek tarif tatlı tarifi tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlılar yemek yemek hazırla yemek hazırlama yemek tarifi yemek tarifleri yuzu ve z.yağını koyup karıştırın. Servis tabağına alın yanında domates ve salatalıkla servis yapın

2 Mart 2011 Çarşamba

Portakallı Muhallebi

Malzemeler

1 litre süt
1su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1portakal kabuğu rendesi ve 1 portakal suyu
1 yumurta(isteyen asıl tarifteki gibi daha sarı olsun diye 3 adet yumurta sarısı koyabilir ben sevmediğimden koymadım.)
Süslemek için;portakal kabuğu rendesi ve dondurma

Hazırlanışı

Süte un,pirinç unu,şekeri,portakal rendesini ve yumurtayı koyup iyice karıştırın.Çırpılan sütü ocağa koyup sürekli karıştırın.Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatın.Portakal suyunu ilave edin.Karıştırıp kaselere koyun.İyice soğuyup katılaşınca zevkinize göre dondurma veya portakal kabuğu rendesiyle süsleyin.
Muhallebi ilk etapta katı portakal suyu dökülünce o koyuluğu kalmıyor isterseniz un miktarlarını arttırıp daha koyu kıvamda da tercih edebilirsiniz.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler

Pandispanya için:
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
1 buçuk çay bardağı şeker(isteyen çoğaltabilir)
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya şekeri
içi için:
1 paket krem şanti (üzerindeki tarife gore uygulayın)
1 paket labne peyniri ya da maskarpone
2 yemek kaşığı şeker
1 adet muz
üzeri için:
hindistan cevizi ve çikolata kirintilari

Hazırlanışı

Pandispanya malzemelerini un ve kabartma tozu hariç karıştırın, kabartma tozunu una ekleyip katın, unu yavaş  yavaş ekleyin kekten biraz daha akışkan kıvamda olsun (un bazen az veya çok gelebilir),180°lik fırında hafif kızaracak şekilde pişirin, fırından çıkarır çıkarmaz rulo yapın, iç malzemeleri karıştırın, üzerine sürmek için bir miktar ayırın, kek soğuduktan sonra rulonuzu açıp üzerine yayın, ortasına gelecek şekilde muzu koyup tekrar rulo yapın, üzerine ayırdığınız kremanızla kaplayın, hindistan cevizi ve çikolata kırıntılarıyla süsleyin, 

Afiyet olsun...

1 Mart 2011 Salı

Truffle Tarifi

Malzemeler

200 ml. krema
400 gr bitter çikolata
40 gr kadar tereyağı
Bulamak için; hindistan cevizi, kakao, pudra şekeri, petibör kırıkları, ceviz kırıkları, antep fıstığı kırıkları..

Hazırlanışı

Önce çikolatayı ufak ufak kırıyoruz bir kabın içerisine, tereyağını da yine başka bir kapta ufak ufak bölün.. Kremayı bir tavada ısıtıyoruz ve kaynamaya başlayınca çikolatalarımızın üzerine döküyoruz. Sonra kaşık yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıyoruz. ve en son tereyağımızı da ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. Sonra bu karışımın üzerini bir kapakla kapatıp 1 gün dolapta bekletiyoruz.
Ertesi gün bir kaşık yardımıyla karışımdan biraz alın ve top şekli verin ve dilediğiniz arzu ettiğiniz malzemeye bulayın/batırın.Ben kakao ve hindistan cevizi tercih ettim.
Eğer karışımınız yaparken elinize yapışır ve erirse buzdolabında yarım saat beklettikten sonra tekrar devam edebilirsiniz yuvarlamaya..

Afiye olsun.....

İçli Köfte tarifi

 
Malzemeler
 
250 gr dana kiyma
1 kg çig köftelik bulgur
1 çorba kasigi dövülmüs kisnis
tuz

iç malzemesi :

750 gr dana-kuzu kansimi iri çekilmis kiyma
iki çorba kasigi tereyag
kirmizi pul biber
1 demet maydanoz
100 gr ceviz içi
3 bas sogan
ayçiçekyag
karabiber
tuz 


Yapilisi

 
Soganlari tereyaginda pembelesinceye dek kavun, üzerine iri çekilmis kiymayi ilave edip, tekrar beraberce kavurun. Içine karabiber, kirmizi biber, tuz ve ince dogranmis maydanoz katin ve atesten alin. Elde kirdiginiz cevizi ilave edin. Bulgur, dövülmüs kisnis ve tuzu karistirin, su katip hamur haline getirin. 250 gr kiyma katip, iyice yogurun. Iri ceviz büyüklügünde top hamuru avuç içinizde açin ve içine hazirladiginiz içten koyup, kapatin. Elinizle üzerine biraz bastirip yassiltin. Kizgin ayçiçek yaginda alt üst ederek kizartip, servis yapin.

AFIYET OLSUN!

Analı kızlı köfte tarifi

Malzemeler
 
1 kg orta bulgur
1 kg kiyma
4 bas kuru sogan
1demet maydanoz
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli pul biber
tuz
sivi yag

Yapilisi 
 
Içinin hazirlanisi : 4 bas kuru sogani ince ince dograyin, yagda hafif kavurun ve daha sonra kiymanin 250 gramiyla birlikte iyice kavurun. Daha sonra baharatlarini ve maydanozu içine ekleyerek tuzun ilave edip iyice karistirip sogumaya birakin.
Disinin hazirlanisi : Kalan 750 gr kiymayi 4 su bardagi suyla yogurun. Bulgurla kiymayi karistirip macun kivamina gelinceye kadar iyice yogurun, yogurdugunuz bu bulgurdan ceviz büyüklügünde parçalar ayirarak elinizin içinde içi bos yumurta seklinde açin. Daha sonra sogumaya birakilan iç malzemeyi içine koyup kapatin. Hazirladiginiz bulgurdan misket büyüklügünde yuvarlayin. Bu isler bittikten sonra yarim çay bardagi sivi yag ve salçadan olusan suyu hazirlayip kaynadiktan sonra köfteleri içine atin. 15 dakika hasladiktan sonra servis ed

Körili Tavuk tarifi

Malzemeler
 
1/2 Kg. Mantar
2 Parça Tavuk Bonfile
1 adet Kuru Sogan
2 çay kasigi Köri
1 çay Kasigi Tuz
Tereyag (Diyet-Rejim uygulayanlar için çiçek yagida olur)
2 adet Çarliston Biber
2 dis Orta Boy Sarmisak
1 su Bardagi Pirinç

Yapilisi
 
Sogani dörde bölüp, ince ince dilimleyin. Yagda hafifçe öldürün.
Mantarlarin çok büyük olanlarini ikiye bölüp, fazla ufalamadan soganla beraber kavurmaya baslayin. Tavuklari parmak seklinde kesip tavaya atin. Üzerine küçük kesilmis çarliston biber,Köri, Tuz ve karabiber serpip, mümkünse kapagini kapatip, kisik ateste kavurmaya devam edin.
Bu arada bir tencereye 3 bardak kadar su koyup, pirinci haslayin. Haslanan pirinci düz bir tabaga alip, çok ince dogranmis sarmisak, tuz ve tereyag ile karistirip bir kaseye koyun. Düz ve büyükçe bir tabagin ortasina kase sekli ile pirinci yerlestirin. Pirincin çevresine tavada kavurdugunuz mantarli-tavuk karisimini koyun. Tavada kalan sosu pilavin üzerine gezdirin.

Dilerseniz, tabagin kenarlarina domates, maydanoz ile süsleyebilirsiniz.