Malzemeler:
- 700 gr orta yağlı kıyma
- 500 gr köftelik simit (ince bulgur)
- 3 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 2 pide
- Tuz, kuru nane, karabiber
Hazırlanışı:
- Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın.
- Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.
- Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder