27 Şubat 2011 Pazar

SU BÖREĞİ

Malzemeler
  •    700 gr un
  •    4 yumurta
  •    1 kahve kaşığı tuz
  •    ½ kg. çökelek peyniri
  •    Maydanoz
  •   Sıvı yağ (eritilmiş tereyağı da kullanılabilir)
   Hazırlanışı:
  • Bir kabın içine un konup, ortası açılır. Yumurta, tuz, su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Hamur 10 eşit parçaya bölünür, her biri tepsi büyüklüğünde açılır.
  • Açılan hamurlar bir bez üzerine serilerek 1 saat kuruması beklenir. Diğer bir yanda geniş bir kapta su kaynatılıp, tuz atılır. Tepsi iyice yağlanır, içine bir tane kuru hamur yayılır. Hamur yağlandıktan sonra içi olarak hazırlanan çökelek, üzerine maydanoz karışımı serpilir.
  • Geri kalan hamurlar teker teker kaynatılmış suya bastırılır. Sonra soğuk suya bastırılıp delikli süzgecin üzerine serilir. Suyu süzdükten sonra tepsiye konur.
  • Hamurların arasına önce iç malzemesi konur, sonra yağ gezdirilir. En son hamur kuru olarak yayılıp, üzeri yağlanır. Fırında yada kısık ateşle çevrilerek kızartılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder