28 Şubat 2011 Pazartesi

YOĞURTLU ALİNAZİK




Malzemeler:
  • 750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
  • 4 orta boy patlıcan
  • 1 soğan
  • 15 gr sadeyağ
  • 3 sivribiber
  • 1 arnavutbiberi
  • 4-5 diş sarımsak
  • 500 gr yoğurt
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz, kırmızıpulbiber
 
  Hazırlanışı:
  • Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.
 
  • Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder