27 Şubat 2011 Pazar

SANA BÖREĞ



Malzemeler

  •    1 çay bardağı yoğurt
  •    2 yumurta
  •    1 çay bardağı sıvı yağ
  •    125 gr. sana yağı
  •    1 çay bardağı su
  •    Alabildiği kadar tuz, un
  Hazırlanışı:
  • Malzemelerin hepsi yoğrulur. 6 eşit parçaya bölünür. Oklavayla açılan hamurların her birinin arası sana yağla yağlanıp üst üste konur. Katlanarak kare şekli verilir.
  • Buzdolabında 1 saat bekletilir. Dinlenmiş hamur 9 eşit parçaya bölünür. Bu 9 eşit parçanın her biri 4 eşit parçaya bölünür.
  • Elde edilen küçük kareler oklavayla biraz açılıp istediğin içi koyarak üçgen şekli verilir.
  • Üzerine sana yağ ile yağlanıp fırına verilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder