Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gr. sana yağı
- 1 çay bardağı su
- Alabildiği kadar tuz, un
Hazırlanışı:
- Malzemelerin hepsi yoğrulur. 6 eşit parçaya bölünür. Oklavayla açılan hamurların her birinin arası sana yağla yağlanıp üst üste konur. Katlanarak kare şekli verilir.
- Buzdolabında 1 saat bekletilir. Dinlenmiş hamur 9 eşit parçaya bölünür. Bu 9 eşit parçanın her biri 4 eşit parçaya bölünür.
- Elde edilen küçük kareler oklavayla biraz açılıp istediğin içi koyarak üçgen şekli verilir.
- Üzerine sana yağ ile yağlanıp fırına verilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder