27 Şubat 2011 Pazar

PETEK BÖREĞİ

Malzemeler
  •   1 paket yufka
  •   2 yumurta
  •   1 su bardağı yoğurt
  •   1 su bardağı süt
  Ispanak Harcı İçin
  •    ½ bağ ıspanak
  •    1 kuru soğan
  •   1 çay kaşığı tuz
   Kıyma Harcı İçin
  •    200 gr kıyma
  •   1 kuru soğan
  •   1 çay kaşığı tuz
  Patates Harcı İçin
  •   3 patates
  •   1 kuru soğan
  •   1 çay kaşığı kimyon
  •   1 çay kaşığı tuz
  •   1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber
   Peynir Harcı İçin
  •    200 gr peynir
  •    ½ maydanoz
  •    1 çay kaşığı kırmızı biber
   Hazırlanışı:
  • Soğanla ıspanak kavrulur İçerisine baharat ilave edilerek soğumaya bırakılır.
  Patates harcı için;
  • Soğan kavrulur. İçerisine haşlanmış rendelenmiş patates ve baharat eklenir. Ve pişirildikten sonra soğumaya bırakılır.
  Peynir harcı için;
  • Peynir, baharat ve maydanoz eklenerek karıştırılır.
  Kıyma harcı için;
  • Kıyma ile soğan kavrulur. içerisine baharatı ekleyerek soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta, süt, sıvı yağ karıştırılır. 1 adet yufka tezgahın üzerine serilir. İçerisine harcı konularak rulo şeklinde katlanır. Bu işlem bütün harclar için devam eder. Kalan 1 yufkanın ortasına yaptığımız 4 rulonun ikisi üstte ikisi altta olmak üzere yerleştirilir. 4'ü birden alttaki yufka ile sarılır.
  • Dilimler şeklinde kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 1700 de 30 dakika pişirilir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder