- 1 paket yufka
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
Ispanak Harcı İçin
- ½ bağ ıspanak
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Kıyma Harcı İçin
- 200 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Patates Harcı İçin
- 3 patates
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber
Peynir Harcı İçin
- 200 gr peynir
- ½ maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
- Soğanla ıspanak kavrulur İçerisine baharat ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Patates harcı için;
- Soğan kavrulur. İçerisine haşlanmış rendelenmiş patates ve baharat eklenir. Ve pişirildikten sonra soğumaya bırakılır.
Peynir harcı için;
- Peynir, baharat ve maydanoz eklenerek karıştırılır.
Kıyma harcı için;
- Kıyma ile soğan kavrulur. içerisine baharatı ekleyerek soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta, süt, sıvı yağ karıştırılır. 1 adet yufka tezgahın üzerine serilir. İçerisine harcı konularak rulo şeklinde katlanır. Bu işlem bütün harclar için devam eder. Kalan 1 yufkanın ortasına yaptığımız 4 rulonun ikisi üstte ikisi altta olmak üzere yerleştirilir. 4'ü birden alttaki yufka ile sarılır.
- Dilimler şeklinde kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 1700 de 30 dakika pişirilir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder