14 Mart 2011 Pazartesi

Kaysı reçeli tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli yem

KAYSI REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

3 su bardagi su
1.5 kg toz seker
650 gr kuru kayisi
2 çorba kasigi limon suyu

Yapilisi

Kuru kayisilari oniki su bardagi ilik suyla islatin ve sismeleri için bir gün suda bekletin. Diger bir tencereye üç su bardagi su ile toz seker koyun ve orta atese yerlestirin. Karistirarak sekeri eritin ve kaynamaya birakin. Surup koyulasmaya basladiginda, kayisilarin suyunu süzüp tencerenin içine atin ve surup tekrar koyu kivamini buluncaya dek kaynatin. Reçel kivamini buldugunda, iki çorba kasigi limon suyunu katip, biraz karistirin. Bir tasim kaynattiktan sonra tencereyi atesten alip, sogumaya birakin. Sonra kuru cam kavanozlara bosaltin, sogudugunda kavanozlarin kapaklarini kapatip, serin bir yerde muhafaza edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder