12 Mart 2011 Cumartesi

fırın da tavuk tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli y

FIRINDA TAVUK
MALZEMELER
8 parça
a tavuk eti
1 adet soğan
üç-dört diş sarmısak
3 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sirke
sıvı yağ
kekik
3 adet defne yaprağı
kırmızı pul biber
ketçap

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Sekiz parça tavuk payreks bir kaba dizin. Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın. Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder