Malzemeler
1,5 kilo dana veya kuzu kusbasi
2 adet domates
2 dis sarimsak
2 bas sogan
Az karabiber
Az kekik
Az tuz
1 çay bardagi su
Yapilisi
Soganlar bir tencereye halka halka dogranir. Sarimsaklar üçe bölünür, tencereye atilir. Et de ilave edilerek harli ateste etin rengi hafifçe sararana kadar 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Diger tarafta rendelenmis domates (istenirse 1/2 kasik salça) ilave edilir. 1-2 kez daha karistirilip pismeye birakilir. Su eklenir ve inecegine yakin karabiber, tuz, 1 yemek kasigi kekik ilave edilip 1-2 tasim kaynadiktan sonra yemegin alti kapatilir. Yemegin pisme süresi 1 saattir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder