ravani tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler güzel yemekler
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Malzemelerimizi sırası ile çırpıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dkk kadar pişiriyoruz. Kekimiz soğuk, şerbetimiz ılık iken üzerine şerbetimizi döküyoruz. Bu fotodaki revaniyi ben 2 ölçüden yaptım büyük borcama. O yüzden ziyadesiyle kabarık :)) Üzeri de hindistan cevizi ile süsleyip servis edilebilir (klasik revani sunumudur :) Ama evde yoktu benimki de sade görünümlü oldu.
Afiyet olsun herkese inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder