11 Mart 2011 Cuma

ravani tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler

ravani tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler güzel yemekler


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemelerimizi sırası ile çırpıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dkk kadar pişiriyoruz. Kekimiz soğuk, şerbetimiz ılık iken üzerine şerbetimizi döküyoruz. Bu fotodaki revaniyi ben 2 ölçüden yaptım büyük borcama. O yüzden ziyadesiyle kabarık :)) Üzeri de hindistan cevizi ile süsleyip servis edilebilir (klasik revani sunumudur :) Ama evde yoktu benimki de sade görünümlü oldu.
Afiyet olsun herkese inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder