1 Mart 2011 Salı

Körili Tavuk tarifi

Malzemeler
 
1/2 Kg. Mantar
2 Parça Tavuk Bonfile
1 adet Kuru Sogan
2 çay kasigi Köri
1 çay Kasigi Tuz
Tereyag (Diyet-Rejim uygulayanlar için çiçek yagida olur)
2 adet Çarliston Biber
2 dis Orta Boy Sarmisak
1 su Bardagi Pirinç

Yapilisi
 
Sogani dörde bölüp, ince ince dilimleyin. Yagda hafifçe öldürün.
Mantarlarin çok büyük olanlarini ikiye bölüp, fazla ufalamadan soganla beraber kavurmaya baslayin. Tavuklari parmak seklinde kesip tavaya atin. Üzerine küçük kesilmis çarliston biber,Köri, Tuz ve karabiber serpip, mümkünse kapagini kapatip, kisik ateste kavurmaya devam edin.
Bu arada bir tencereye 3 bardak kadar su koyup, pirinci haslayin. Haslanan pirinci düz bir tabaga alip, çok ince dogranmis sarmisak, tuz ve tereyag ile karistirip bir kaseye koyun. Düz ve büyükçe bir tabagin ortasina kase sekli ile pirinci yerlestirin. Pirincin çevresine tavada kavurdugunuz mantarli-tavuk karisimini koyun. Tavada kalan sosu pilavin üzerine gezdirin.

Dilerseniz, tabagin kenarlarina domates, maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder