2 Mart 2011 Çarşamba

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler

Pandispanya için:
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
1 buçuk çay bardağı şeker(isteyen çoğaltabilir)
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya şekeri
içi için:
1 paket krem şanti (üzerindeki tarife gore uygulayın)
1 paket labne peyniri ya da maskarpone
2 yemek kaşığı şeker
1 adet muz
üzeri için:
hindistan cevizi ve çikolata kirintilari

Hazırlanışı

Pandispanya malzemelerini un ve kabartma tozu hariç karıştırın, kabartma tozunu una ekleyip katın, unu yavaş  yavaş ekleyin kekten biraz daha akışkan kıvamda olsun (un bazen az veya çok gelebilir),180°lik fırında hafif kızaracak şekilde pişirin, fırından çıkarır çıkarmaz rulo yapın, iç malzemeleri karıştırın, üzerine sürmek için bir miktar ayırın, kek soğuduktan sonra rulonuzu açıp üzerine yayın, ortasına gelecek şekilde muzu koyup tekrar rulo yapın, üzerine ayırdığınız kremanızla kaplayın, hindistan cevizi ve çikolata kırıntılarıyla süsleyin, 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder