5 Mart 2011 Cumartesi

Patlıcan Yemeği

MALZEMELER


3 adet orta boy yuvarlak patlıcan
3-4 adet soğan (isteğe göre arttırılabilir)
salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Toz biber
tuz
sarımsak
fesleğen
yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI


Patlıcanları çizgili soyun ve hazırlanılan bol tuz ve limon yada sirkeli suya bırakın.
Sirke yada patlıcanların erimemesini ve kararmamasını sağlayın. Soyulan patlıcanları yarım halka şeklinde çok kalın olmayacak şekilde doğrayın ve suya bırakın.
Tencere içine halka şeklinde domates ve soğanları doğrayıp yerleştirin. Üzerine patlıcanları dizin. Bir kap içinde salça, toz biber ve biraz tuzu suyla karıştırıp üzerine boca edin. Yağı döküp orta hararetli ocakta pişirin ve söndürdükten sonra ezilen sarmısak ve fesleğen içine bırakın. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder