1 Mart 2011 Salı

İçli Köfte tarifi

 
Malzemeler
 
250 gr dana kiyma
1 kg çig köftelik bulgur
1 çorba kasigi dövülmüs kisnis
tuz

iç malzemesi :

750 gr dana-kuzu kansimi iri çekilmis kiyma
iki çorba kasigi tereyag
kirmizi pul biber
1 demet maydanoz
100 gr ceviz içi
3 bas sogan
ayçiçekyag
karabiber
tuz 


Yapilisi

 
Soganlari tereyaginda pembelesinceye dek kavun, üzerine iri çekilmis kiymayi ilave edip, tekrar beraberce kavurun. Içine karabiber, kirmizi biber, tuz ve ince dogranmis maydanoz katin ve atesten alin. Elde kirdiginiz cevizi ilave edin. Bulgur, dövülmüs kisnis ve tuzu karistirin, su katip hamur haline getirin. 250 gr kiyma katip, iyice yogurun. Iri ceviz büyüklügünde top hamuru avuç içinizde açin ve içine hazirladiginiz içten koyup, kapatin. Elinizle üzerine biraz bastirip yassiltin. Kizgin ayçiçek yaginda alt üst ederek kizartip, servis yapin.

AFIYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder