7 Mart 2011 Pazartesi

Ayva Reçeli tarifi


 Malzemeler:

1.5 kg ayva
5 su bardagi su
1.5 kg toz seker
2 çorba kasigi limon suyu

Yapilisi:

 
Ayvalarin kabuklarini soyup, kalin delikli bir rendeyle çekirdek yataklari bozulmayacak sekilde rendeleyin. Ayvalari suya koyup, 5 -6 dakika kadar haslayin. Sonra toz sekeri katin ve karistirarak eritin. Seker eridikten sonra, orta ateste koyulasincaya dek kaynatin .Reçel kivamini buldugunda, iki çorba kasigi limon suyunu katip, biraz karistirin. Bir tasim kaynatildiktan sonra tencereyi atesten alip, sogumaya birakin. Sonra kuru cam kavanozlara bosaltin, sogudugunda kavanozlarin kapaklarini kapatip, serin bir yerde muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder