11 Mart 2011 Cuma

yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler güzel yemekler

Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler

Keki için:
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
Kreması için:
3su bardağı süt
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı margarin
yarım paket vanilya
üzeri için hazırladığımız krem şantiden 2 kaşık

Üzeri için:
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt

Keki ıslatmak için;
1 bardak su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı

Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz 170C de pişiriyoruz soğuduktan sonra ortadan 2 yada 3 parçaya bölüyoruz ilk katı bir tepsiye koyup hazırladığımız nescafeyle ıslatıyoruz ve arasına kremayı sürüyoruz(ben kremşanti torbasıyla sıkıyorum kremayı daha eşit oluyo ve kek ezilmiyo) diğer katıda koyup ıslatıyoruz her tarafına kremşanti sürüyoruz sonra kremşanti torbasının yıldız şekilli yada herhangi bi ucuyla resimdeki gibi süslüyoruz en sonundada eritilmiş bitter çikolatayla istediğimiz yazıyı şekli yapıyoruz..
Afiyet olsun.

Kremanın yapımı:
Sütü, şekeri ve unu bir tencerede çırparak kaynayana kadar pişiriyoruz.soğuyan kremaya üzeri için hazırladığımız kremşantiden iki yemek kaşığı koyup mikserle yaklaşık 5dakika çırpıyoruz, kaynayana kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra margarini ve vanilyayı ekliyoruz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder