11 Mart 2011 Cuma

yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeliyemekler güzel yemekler

Elmalı Tart

Malzemeler

İç harcı

3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Hamuru;
125 gram oda ısısında margarin
1 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üstü için;

pudra şekeri

Hazırlanışı

Elmaları rendeleyip tozşekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz.Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder