9 Mart 2011 Çarşamba

tatlılar zeytin yağlı dolma yemek çeşitleri yemek tarifleri tatlı tarifleri talılar pasata pasta çeşitleri kurabiye çeşitleri etli yemek çeşitleri seb


Malzemeler

100 g margarin
150 g pudra şekeri (kendiniz çekerseniz daha güzel)
100 g irmik (İNCE)
100 ml sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (bourbon daha güzel)
2 yumurta (orta boy)
bir çimdik tuz
Alabildigince un kulak memesi kıvamına gelmeli.
dekor icin badem ya da fındık

ŞURUBU ICIN

1,5 kg toz şeker
1 litre su
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Önce şurubunu hazırlamak gerekir, su, şeker kaynadıktan sonra limonu ekleyin toplam 10 dakika yüksek ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun (3 dk)ve hamur biraz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlayarak aralıklı tepsiye dizilir ,üzerine badem ya da fındık bastırılır .
Önceden ısıtılmış 150 derece fırına sürülür üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişer .
(Tam kızarmış seviyorsanız üzerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz)
Fırından çıkarır çıkarmaz SOĞUK şerbet üzerine gezdirilir . Soğuyup şerbetini çektikten sonra AFİYETLE yiyebilirsin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder