16 Mart 2011 Çarşamba

Bulgur Pilavi tarifiyemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli yem

Bulgur Pilavi tarifi
Malzemeler

2 bardak bulgur
2 bas sogan
4 çorba kasigi margarin
250 gr kusbasi et
2 domates
4 bardak su
2 dolmalik biber (veya yesilbiber)
tuz, kirmizi biber, karabiber

Yapilisi


Pilavlik bulguru ayiklayip yikadiktan sonra suyu iyice akana kadar süzün. Bir yandan da margarini eritip, soganlari pembelestirin.
Içine findik büyüklügünde kestirdiginiz kusbasi eti katilin, kavurun. Suyunu çekirice, rende domatesi, kiyilmis yesil biberi ekleyip ; biraz karistirip, suyunu koyun.Koydugunuz su yaklasik dört bardak seviyesine inene kadar etleri pisirin. Daha sonra bulguru katin, harlii ateste bir iki karistirip, orta ateste pismeye birakin. Sissinler, tane tane olsunlar. Suyunu çekince, atesin altini kapatip demlenmeye birakin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder