5 Mart 2011 Cumartesi

Profiterol tarifi

Malzemeler


2.5 çay bardagi su
50 gr margarin
1.5 subardagi un
2 yemek kasigi misir nisastasi
4 yumurta
1 çay kasigi kabartma tozu
2 tatli kasigi seker

Krema Malzemesi :

3 yemek kasigi un
7 yemek kasigi seker
yarim litre süt
1 yumurta sarisi
50 gr margarin
1 paket vanilya


Çikolata Sosu Malzemesi :

2 bardak su
2 yemek kasigi bugday nisastasi
2 yemek kasigi kako
1 fincan seker
2-3- adet yaprak çikolata (sos istenilen kivama göre daha fazla veya daha az su konulabilir)

Yapilisi

 
Hamur :


Su seker ve margarini kaynatin ve içine un ve nisastayi koyun 1 dakika kadar hepsi pisirilir. Hamuru iyice soguduktan sonra yumurtalar teker teker kirilir ve IYICENE karistirilir ve yedirilir. Sonra kabartma tozu eklenir. Bir kasik yardimi ile ceviz büyüklügünde parçalar yaglanmis tepsiye dizilir. (kabaracagini unutmadan aralikli dizin)
Önceden isitilmis 150 derecelik firinda 20 dakika pisirin
Hamurlar pistikten sonra ikiye kesip içine kremayi koyun sonra bir tabaga dizip sosunu dökün

Krema :


Un seker ve yumurta sarisi karistirilir süt ilave edilerek krema yapilir ev en son yag ve vanilya konur.Soguduktan sonra hamurlara konur

Sos :

Nisasta kakao ve seker karistirilir sonra su ilave edilerel kivami alincaya kadar kaynatilir, atesten aldikta sonra findik büyüklügünde yag içine konur, ve hazirlanan toplarin üstüne dökülür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder