Malzemeler
250 gr kusbasi
1 adet havuç
1 su bardagi bezelye
2 su bardagi pirinç
3,5 su bardagi su
1 çaybardagi kadar misir özü yagi
tuz
arzuya göre kara biber
Yapilisi
Eti ve havucu küçük kareler halinde dograyip haslayin. Pirinci bolca yikayin, yayvan bir tencerede yagi kizdirip pirinci kavurun. Kaynatilmis su katip tuzu atin. Ocagi kisip pirinç suyunu çekene kadar bekleyin. Haslanmis malzemeyi pilava ekleyip demlendirin sonra servis yapin.
Not: Bezelye tazeyse haslanir.
250 gr kusbasi
1 adet havuç
1 su bardagi bezelye
2 su bardagi pirinç
3,5 su bardagi su
1 çaybardagi kadar misir özü yagi
tuz
arzuya göre kara biber
Yapilisi
Eti ve havucu küçük kareler halinde dograyip haslayin. Pirinci bolca yikayin, yayvan bir tencerede yagi kizdirip pirinci kavurun. Kaynatilmis su katip tuzu atin. Ocagi kisip pirinç suyunu çekene kadar bekleyin. Haslanmis malzemeyi pilava ekleyip demlendirin sonra servis yapin.
Not: Bezelye tazeyse haslanir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder