1 Mart 2011 Salı

Analı kızlı köfte tarifi

Malzemeler
 
1 kg orta bulgur
1 kg kiyma
4 bas kuru sogan
1demet maydanoz
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli pul biber
tuz
sivi yag

Yapilisi 
 
Içinin hazirlanisi : 4 bas kuru sogani ince ince dograyin, yagda hafif kavurun ve daha sonra kiymanin 250 gramiyla birlikte iyice kavurun. Daha sonra baharatlarini ve maydanozu içine ekleyerek tuzun ilave edip iyice karistirip sogumaya birakin.
Disinin hazirlanisi : Kalan 750 gr kiymayi 4 su bardagi suyla yogurun. Bulgurla kiymayi karistirip macun kivamina gelinceye kadar iyice yogurun, yogurdugunuz bu bulgurdan ceviz büyüklügünde parçalar ayirarak elinizin içinde içi bos yumurta seklinde açin. Daha sonra sogumaya birakilan iç malzemeyi içine koyup kapatin. Hazirladiginiz bulgurdan misket büyüklügünde yuvarlayin. Bu isler bittikten sonra yarim çay bardagi sivi yag ve salçadan olusan suyu hazirlayip kaynadiktan sonra köfteleri içine atin. 15 dakika hasladiktan sonra servis ed

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder