Malzemeler
1/4 kahve fincani pirinç unu
1/4 kahve fincani nisasta
1 kahve fincani pirinç
1 su bardagi seker
8 bardak süt
2.5 bardak su
1 gr damla sakizi
1 kahve kasigi tuz
1 çay kasigi vanilya
Yapilisi
Pirinci ayiklayip, yikadiktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumusayana dek pisirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüs çam sakizini ocakta kaynatip içine pirinci ilave edin. Priç ununu ve nisastayi kalan sütle ezin. Elde ettiginiz harci tahta kasikla hizli hizli karistirarak süte katip, on dakika kaynatin. Sekerini ekleyin. Karistirip, koyulasana dek pisirdikten sonra sütlaci isiya dayanikli kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kizarana dek pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder