14 Mart 2011 Pazartesi

sakızlı muhallebi tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzel

sakızlı muhallebi tarifi yemek çeşitleri yemekler yemek tarifleri tatlı tarifler talılar pastalar pasta tarifleri pasta çeşitleri etli yemekler sebzeli yemek en güzel yemek tarifleri seckin yemekler

Sakizli Muhallebi Tarifi
Malzemeler


1 kg süt
2 kahve fincani toz seker
2 kahve fincani un
1 adet yumurta
1 yemek kasigi tereyag
1 paket damla sakizi

Yapilisi:

Bütün malzeme çukur bir tencereye konulup, tahta bir kasikla çok agir ateste süt kaynayana kadar karistirilir. Kaynadiktan 5 dakika sonra cam bir kaseye alinir ve soguyana dek mikserle çirpilir ve sogumaya birakilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder