8 Mart 2011 Salı

Mantı Tarifi


Malzemeler

500 gr un
1 adet yumurta
250 gr kıyma
1 adet büyük soğan
400 gr yoğurt
1-2 diş sarımsak
tuz,karabiber
Arzuya göre tereyağı
Arzuya göre domates püres
i

Hazırlanışı

500 gr unu hamur tahtasına koyunuz.
içerisine 1 yumurta, tuz koyup, su ilavesiyle yumuşak bir hamur(ele yapışmayacak şekilde)yapıp iyice özleştiriniz.
Hamuru açabileceğiniz büyüklüğe göre bezelere ayırınız ve herbirini uğra yardımı ile 2-3 mm.incelikle açınız.
Açılan hamurları 3-4 cm. karelere kesiniz.
Karelerin tam ortasına kıyma içini koyup,dört ucunu üstte birleştirip yapıştırınız.
Bu yapılmış olan mantıları uğra serpilmiş bir tepsiye muntazam olarak diziniz.
Büyük bir tencereye mantıların rahat karışıp kaynayabileceği göz kararı su koyun içerisine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz koyup kaynayınca mantıları içine teker teker salınız.
pişince üzerine biraz soğuk su koyup süzünüz ve rahat karışabileceği kaba alınız.
Üzerine: yoğurdu koyu bir kıvamda dövülmüş sarımsak ile eziniz.Mantının üzerine döküp karıştırınız.
Tereyağını tortusu olusşana kadar kızartıp üzerine dökünüz.


İÇİNİN HAZIRLANMASI

Kıymanın içerisine soğanı incecik doğrayın; tuz karabiber koyarak karıştırın.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder